Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Δημ.Σχολείο Λευκών  γιορτάσαμε την επέτειο της επανάστασης του 1821.Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν στους γονείς  μια πολύ ωραία γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και ένα θεατρικό από τις Δ',Ε' και ΣΤ' τάξεις.




Την Κυριακή 25 Μαρτίου οι μαθητές με τους δασκάλους τους παρακολούθησαν τη δοξολογία στις Λεύκες και τον Κώστο, κατέθεσαν στεφάνια και απήγγειλαν ποιήματα στο ηρώο.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


με τον Τσάρλι Τσάπλιν, στην αίθουσα του Αγ. Αθανάσιου, στον Κώστο.Την προβολή οργάνωσαν τα παιδιά.Προλόγισαν την ταινία με δικά τους κείμενα, έφτιαξαν το πρόγραμμα, ζωγράφισαν και έστησαν ταμπλό.Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους.Ελπίζουμε ότι πριν από το Πάσχα θα πραγματοποιήσουμε μία ακόμα προβολή।

                                         το πρόγραμμα που έφτιαξαν τα παιδιά













όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι


Ρατσισμός υπάρχει

· ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών χωρών

· απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες

· απέναντι σε άτομα που είναι παχουλά /αδύνατα

· σε καλύτερους ή όχι τόσο καλούς στο σχολείο

· σε κάθεναν που μπορεί να μας φαίνεται διαφορετικός

λέμε όχι στο ρατσισμό










Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ποίηση μόνον είναι εκείνο που απομένει Ο.Ελύτης


21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το 2001 ο Διεθνής Οργανισμός της UNESCO μετά από πρόταση του Έλληνα συγγραφέα Β.Βασιλικού, αποφάσισε να θεσπίσει ως θεσμό την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.Η ημέρα που επιλέχτηκε ήταν η 21η Μαρτίου, μέρα της εαρινής ισημερίας. Η ημέρα αυτή είναι μία αφορμή για να θυμόμαστε ότι τα πρώτα κείμενα ήταν ποιητικά.
Η ποίηση ήταν η αρχή, γι' αυτό και πρέπει να την τιμούμε και να τη στηρίζουμε.






Η παγκόσμια ημέρα ποίησης για το 2012 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.




Η ποίηση

Ότι μπόρεσα να διασώσω
(στον κόσμο που πήγα)
το διέσωσα, θάλασσα

Η φωνή μου ένα σμήνος
μυριάδων πουλιών
που τ' αλώνιζε η θύελλα

όσα δε σώθηκαν
βρήκαν το δέντρο τους

Φτερούγισαν κ' έμειναν
μέσα στις λέξεις

Ν.Βρεττάκος

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012



20 Μαρτίου  πρώτη μέρα της άνοιξης

"την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Το Δημ. Σχολείο Λευκών-Κώστου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας ''Το τσίρκο" με πρωταγωνιστή τον Τσάρλι Τσάπλιν.

                                                                  
                                                                     Σας περιμένουμε...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΩΣΤΟΥ

Το Σάββατο 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγ.Αθανασίου στον Κώστο η παρουσίαση  των φωτογραφιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που οργάνωσε η ενορία Κώστου , με θέμα εκκλησίες και ξωκλήσια της Πάρου.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου απ'όλο το νησί, ,εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας , ο αντιδήμαρχος κ. Κωβαίος,εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων Λευκών και Κώστου ,ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Λευκών-Κώστου ,εκπαιδευτικοί και πολλά παιδιά.Δόθηκαν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες και βραβεύτηκαν οι καλύτερες ομαδικές φωτογραφίες.Το 1ο βραβείο στην κατηγορία των ομαδικών φωτογραφιών κέρδισε η Β' τάξη του Δημ.Σχολείου Λευκών-Κώστου. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ωραίου διαγωνισμού ,στην κριτική επιτροπή που είχε δύσκολο έργο ,επειδή οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και κυρίως στον πατέρα Νικόλαο,τον εφημέριο του Κώστου , που εμπνεύστηκε,οργάνωσε και υλοποίησε αυτή την πολύ ωραία ιδέα. 




Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΟ

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους και τον διευθυντή  κ. Χασομέρη έκαναν δεντροφύτευση σε διάφορα σημεία του Κώστου. Μαθητές,δάσκαλοι και γονείς με τη βοήθεια της κυρίας Ειρήνης  Ρούσσου που οργάνωσε τη δεντροφύτευση ,συνέβαλαν με κέφι και χαρά στον εμπλουτισμό του πράσινου της περιοχής.







ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΟ

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς έγινε στην αίθουσα του Αγ. Αθανασίου στον Κώστο ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ.Σχολείου Λευκών-Κώστου. Παιδιά και γονείς έφαγαν ,ήπιαν και ξεφάντωσαν ,αφήνοντας στην άκρη προβλήματα και στενοχώριες.Παράλληλα η ΣΤ' τάξη διοργάνωσε παζάρι με χειροτεχνίες και κατασκευές.




Κατασκευή μάσκας από γύψο

Μία σχετικά εύκολη και πρωτότυπη κατασκευή για τις Απόκριες είναι η μάσκα από γύψο.Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται ειδική γάζα από γύψο , η οποία  κόβεται σε όποιο σχήμα θέλουμε και αφού βραχεί ελαφρώς ,τοποθετείται  στο πρόσωπο.Για να μην κολλήσει η μάσκα στο πρόσωπο ,καλό είναι πριν κολλήσουμε τις γάζες να βάλουμε βαζελίνη ή κάποια κρέμα, ώστε μόλις στεγνώσει ,να ξεκολλήσει εύκολα.


α)Αλείφουμε με βαζελίνη το πρόσωπο .
β)Τοποθετούμε βρεγμένα κομμάτια γάζας γύψου.







γ)Καλύπτουμε με επάλληλα στρώματα όλο το πρόσωπο
 δ)Αφαιρούμε τη μάσκα προσεκτικά από το πρόσωπο.
ε) Ζωγραφίζουμε τη μάσκα με όποιο σχέδιο επιθυμούμε ή προσθέτουμε κι άλλα  στολίδια.
.