Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φιλαναγνωσία :Τρεις φορές κι έναν καιρό ...


Ποιοι είναι οι στόχοι συμμετοχής σ’ ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας;
           να φέρει το παιδί κοντά στο βιβλίο.
γιατί η ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί ένα  ταξίδι,
 ανοίγει καινούριους ορίζοντες, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, δραστηριοποιεί τη φαντασία.

Η φιλαναγνωσία αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό, νεοεισαχθέντα στο επίσημο Αναλυτικό Πρόγραμμα, που είναι απαραίτητο να στηριχθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς. Η φιλαναγνωσία οφείλει να είναι ένας από τους στόχους της εκπαίδευσης. Ο στόχος αυτός  κατακτιέται μέσα από  μια μακροχρόνη σχέση με το βιβλίο που δεν πρέπει να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. 
Στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου η φιλαναγνωσία έχει τη δική της θέση στο ωρολόγιο πρόγραμμα και υποστηρίζεται από το  Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  από το Ε.ΚΕ.ΒΙ. και από τους συγγραφείς παιδικής και εφηβικής Λογοτεχνίας.
Το Σχολείο μας αναγνωρίζοντας την αξία που έχει το βιβλίο και την ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική σχέση των παιδιών με τα βιβλία,  συμμετείχε σε πρόγραμμα φιλαναγωσίας.
Ελπίζουμε ότι το  Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Ε.ΚΕ.ΒΙ. θα εντάξει και σχολεία μικρά, σαν το δικό μας στα προγράμματα Φιλαναγνωσίας ώστε  να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με συγγραφείς και εικονογράφους παιδικών βιβλίων και να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο του βιβλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου