Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η γιαγιά μου

  Εγώ αγαπώ πολύ τη γιαγιά μου.Μένει εδώ,  στο χωριό που ζω κι εγώ.Τη βλέπω συχνά όταν δεν έχω σχολείο.Το όνομά της είναι Στέλλα.
  Τα αισθήματά μου είναι πολλά, γιατί όταν είμαι κοντά της νιώθω ότι φεύγουν όλα τα κακά πράγματα που έχω στο μυαλό μου.
 Η γιαγιά μου έχει χρυσή καρδιά, ζεστό μυαλό, γλυκιά ψυχή και όμορφο χαμόγελο.Μαζί της παίζω πολύ και με κάνει χαρούμενη. Η γιαγιά μου έχει μικρές γάτες και μου αρέσει να παίζω πολύ μαζί τους.
 Θα ήθελα να βλέπω κάθε μέρα τη γιαγιά μου, αλλά δυστυχώς έχω σχολείο.Περιμένω με ανυπομονησία το Σαββατοκύριακο για να τη δω.
                                                                                           Γεωργία Παντελαίου



Τη γιαγιά μου την αγαπώ πάρα πολύ.Μένει στη Λαγκάδα της Πάρου και είναι αρκετά μακριά από το δικό μου σπίτι . Τη λένε Κωνσταντίνα και μοιάζει σε μένα.Έχει ζεστό χαμόγελο, ζωντανό μυαλό, κάνει συνέχεια αστεία και πάντα μου λέει παραμύθια από το μυαλό της, που τις περισσότερες φορές είναι πάρα πολύ αστεία. Πολλές φορές όταν λέμε μια φράση, η γιαγιά μου βγάζει ποιηματάκια.
  Όταν πηγαίνω εκεί, δηλαδή μέρα παρά μέρα, πάμε και ταΐζουμε τα ζώα.Εμένα μου αρέσει όταν ταΐζουμε δυο κατσικάκια με το μπιμπερό και όταν πάμε στις αγελάδες μας.Εκείνη δεν έχει κάτι που να της αρέσει πάρα πολύ , επειδή αυτό το κάνει πάρα πολλά χρόνια.
  Η γιαγιά μου έχει πλάκα όταν έχουν διαφωνίες με τον παππού μου, γιατί είναι σα να παίζουν θέατρο.Γι' αυτό εγώ, οι γονείς μου και ο αδερφός μου , όταν τους βλέπουμε   ρίχνουμε το γέλιο τη μας.
                                                                                                                           Γεωργία Κρητικού
                                                                                                                                
 
Εγώ είμαι πολύ δεμένη με τη γιαγιά μου. Η γιαγιά μου έχει ζεστή ψυχή και κοφτερό μυαλό. Η γιαγιά μου είναι πολύ καλή με τα παιδιά. Η γιαγιά μου μένει έξω από τον Κώστο.Της γιαγιάς μου της αρέσει πολύ να πλέκει και κάποιες φορές μου φτιάχνει όμορφες μπλούζες, πουλόβερ και κασκόλ με φούντες. Μάλιστα μου έμαθε να φτιάχνω και φούντες. Αυτή είναι η γιαγιά μου και την αγαπώ.
                                                               Ανδριάννα Ρούσσου
Εγώ αγαπάω πολύ τη γιαγιά μου γιατί είναι καλή. Μένει στην Αθήνα, στα Κάτω Πετράλωνα.Μου λείπει πολύ.Την λένε Κυριακή. Της αρέσει πολύ να είναι κοντά μας. Είναι ψηλή, με καστανά μαλλιά.Μου αρέσουν πολύ τα φαγητά της.Μου αρέσει να παίζω μαζί της. Πάνω απ' όλα,  θέλω πολύ να έρθει στην Πάρο.
                              Νεκταρία Κανταράκια Σιφναίου

2 σχόλια: