Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με τη ζωγράφο Αμαλία Φερεντίνου

   
Η ζωγράφος Αμαλία Φερεντίνου δέχτηκε την πρόσκλησή μας να κάνει ένα μάθημα εικαστικών στο σχολείο μας. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Την ευχαριστούμε για το χρόνο της, αλλά και γιατί έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία ζωγράφο και να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους.




Σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη που έκανε τη μέρα μας διαφορετική.Ήρθε στο σχολείο μας η κ.Αμαλία Φερεντίνου που είναι ζωγράφος και παλιά δίδασκε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Νάουσας.

   Μας έδειξε πώς να φτιάξουμε κεφάλια από χαρτόνι και πώς να τα στολίζουμε, ανακυκλώνοντας παλιά χαρτιά.Ήταν μια κατασκευή που είχε ζωγραφική, χαρτοκοπτική και κολάζ.Ο καθένας από εμάς έφτιαξε το δικό του πρόσωπο.
  Αυτό μας άρεσε ιδιαίτερα  και ευχαριστούμε πολύ την κ.Αμαλία.
                                                                                                   Κώστος,   18 Μαΐου 2015
              Γεωργία Κρητικού, Γεωργία Παντελαίου, Ανδριάννα Ρούσσου, μαθήτριες Στ' τάξης


     Βιογραφικό 
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε γραφιστική κι έπειτα ζωγραφική (1977-1982) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δάσκαλους το Δ. Μυταρά και τον Π. Τέτση και αγιογραφία (1982-1984) με δάσκαλο τον Κ. Ξυνόπουλο.
Εχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλά έργα της έχουν τυπωθεί στις συλλεκτικές τηλεφωνικές κάρτες του ΟΤΕ. Φιλοτέχνησε την ετικέτα του κρασιού “ ΝΟUVEAU 1999” της εταιρίας Μπουτάρη. Δίδαξε εικαστικά στη Μέση Εκπαίδευση και από το 2001 ζει μόνιμα στην Πάρο.

    Η γνώμη των μαθητών

Από τους πίνακες μου άρεσε η ενότητα "οι συγκάτοικοι", επειδή ήταν πολύ λεπτομερείς. Μου άρεσε επίσης ότι ήταν ασπρόμαυροι.      Γεωργία
Μου άρεσε  ο πίνακας που έδειχνε ένα κοριτσάκι να πετάει.
Γεωργία 




Σε εμένα άρεσε εκεί που έδειχνε ένα κοριτσάκι να κολυμπάει
Ανδριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου