Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩΤο σχολείο μας είναι  μία από τις τέσσερις σχολικές μονάδες που θα υλοποιήσουν για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω". Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 150 σχολεία  Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.
Στην ηλικία που βρίσκονται, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου διαμορφώνουν  στάσεις και συμπεριφορές που τους ακολουθούν και στην ζωή τους ως ενήλικοι. 
Στόχος μας  είναι με τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα,   οι μαθητές να ενδιαφερθούν για το γενικό καλό και να αντιληφθούν την αξία  και τη χαρά  της προσφοράς.
Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr), με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το όραμα των εμπνευστών και των συντελεστών του προγράμματος είναινα φτιάξουμε μια κοινωνία που
 το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ»!
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενεργοποίηση και παγίωση του αισθήματος της κοινωνικής προσφοράς στους μαθητές όλων των βαθμίδων, μέσω της πραγματοποίησης βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικούς πυλώνες τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τον ενεργό πολίτη. Περιλαμβάνει τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το εν λόγω πρόγραμμα και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Επικεντρώνεται τόσο στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη, όσο και στην εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στα σχολεία, ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι που θα συμμετάσχουν να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να προβληματιστούν για την κοινωνία που μας περιβάλλει και το ρόλο μας σε αυτή και, εν τέλει να βάλουν στο επίκεντρο της ζωής τους το καλό της κοινωνίας έναντι του προσωπικού συμφέροντος.
Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται δυνατή χάρη σε ευγενικές δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου