Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΗ

       Την Τρίτη 24 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τάξεων Δ',Ε' και Στ' επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της "Αλκυόνης".  Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα"Νοιάζομαι και Δρω", από το οποίο καλύφθηκαν τα έξοδα της μετακίνησης . 
     Η Αλκυόνη, είναι ένας "Σύλλογος  περίθαλψης και προστασίας άγριων ζώων" και ιδρύθηκε το 1995. Ιδρυτής της Αλκυόνης είναι ο κ.Μάριος Φουρνάρης, που έχει δουλέψει στο σχολείο μας σαν γυμναστής.  Η λειτουργία της στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές που προσφέρουν είτε εργασία είτε χορηγίες απαραίτητες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και τη φροντίδα των αρπακτικών που φιλοξενούνται στους χώρους της.
      Οι εγκαταστάσεις της  "Αλκυόνης" βρίσκονται στις Καμάρες, σε χώρο 12,5 στρεμμάτων,  που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο από την Ι. Μ.Ζωοδόχου Πηγής  Λογγοβάρδας. Τα κτίσματα, οι κλωβοί για τα πουλιά αλλά και οι διαμορφώσεις των εξωτερικών χώρων έχουν γίνει με προσωπική εργασία εθελοντών από όλο τον κόσμο, και με  τις χορηγίες ιδρυμάτων και εταιριών.
     Στην  "Αλκυόνη" έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 20.000 πουλιά. Αυτή τη στιγμή στους κλωβούς φιλοξενούνται και δέχονται περίθαλψη περίπου 300 πουλιά.
     Οι μαθητές του σχολείο μας έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις στον κ. Φουρνάρη . Αναρωτήθηκαν πώς και είχε αυτή την ιδέα για την ίδρυση της Αλκυόνης, προβληματίστηκαν για τη συνέχεια, ρώτησαν πώς μπορούν να βοηθήσουν.  
     
Μπορούμε να  βοηθήσουμε!Προσφέρουμε:
  • εφημερίδες
  • κονσέρβες με σκυλοτροφή
  • κελαϊδίνη
  • κομμένο καλαμπόκι
  • χρήματα 


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου