Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ από Β' ως ΣΤ'


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του νέου περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό, τον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο, και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.
Ιστότοπος: www.hms.gr


Πότε θα διεξαχθεί

Ο 5ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023. Η διάρκειά του είναι μιάμιση ώρα. Υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων: 1η ομάδα: Β΄ Δημοτικού, 2η ομάδα: Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, 3η ομάδα: Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, 4η ομάδα: Α΄ Γυμνασίου. 5η ομάδα: Β΄ Γυμνασίου και 6η ομάδα: Γ΄ Γυμνασίου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» μέχρι και 7 Μαρτίου 2023. Η συνδρομή στο περιοδικό και παράλληλα η εγγραφή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά στα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Πού και πώς θα διεξαχθεί

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως. Οι εγγραφές γίνονται σε επιλεγμένα κέντρα τα οποία θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://pythagoras.hms.gr/hms_view/kentra.php

Οι εγγραφές για τους/τις  μαθητές/τριες από την Πάρο γίνεται στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου που είναι το εξεταστικό κέντρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την Πάρο.

πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ.  2284051208

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 


ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου