Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

21 Μαρτίου : Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού και κατά των διακρίσεων

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ    ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ    ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
εμείς λέμε όχι  






Ο ρατσισμός ξεκινάει από εμάς και τελειώνει από εμάς. Ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε  στα ρατσιστικά φαινόμενα και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που τον υφίστανται. Η ευαισθητοποίηση απέναντι στον "άλλο"και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  είναι υποχρέωση μας. 





Πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στους φτωχούς, στους περιθωριοποιημένους, σε όσους υφίστανται διακρίσεις, στους διαφορετικούς. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σιωπούμε μπροστά στα φαινόμενα ρατσισμού.









Η μαθήτρια της Στ' τάξης Γεωργία Κρητικού  στην πρώτη της "δημοσιογραφική έρευνα" , ασχολήθηκε με ένα θέμα που δείχνει με τον πιο άγριο τρόπο τις συνέπειες του "διαφορετικού", όταν διαφορετικός μπορεί να είσαι, για την εσωστρέφεια  σου. 


«Θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης»
«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών».
Με τα παραπάνω λόγια στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου.
Το πόρισμα «καίει» τη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Και αυτό γιατί από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα -ίσως και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- με αποπομπή από τη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκληση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του. Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπο, προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ενα από αυτά τα τηλεφωνήματα έγινε από βουλευτή το 2013 με σκοπό να μην αποβληθεί από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής φοιτητής, ο οποίος είχε τιμωρηθεί λόγω αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Ο νεαρός αυτός ανήκε σε μία παρέα Κρητικών, οι οποίοι περιγράφονται ως «σκληροί απέναντι σε όποιον συμφοιτητή τους έμοιαζε εσωστρεφής και ήταν ήπιων τόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου