Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.»
                                                     Ν. Καζαντζάκης

Η  5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως η παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να τιμήσει πάνω από 60 εκατομμύρια  εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, που με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία,  που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή , και συχνά κάτω από πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες, να κάνουν τα σχολεία έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και δημιουργικής δραστηριότητας, όπου όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως θα ενθαρρύνονται να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, μέσα σε περιβάλλον σεβασμού προς την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Στο "πιο ωραίο επάγγελμα στον κόσμο"  αφιερωμένη  η σημερινή ημέρα.
Στο επάγγελμα που προσφέρει προσωπική χαρά και ικανοποίηση, που επηρεάζει τη συμπεριφορά, το είδος σκέψης, τον τρόπο ζωής και τη θέση των ανθρώπων στην κοινωνία.
 Στο   επάγγελμα όμως  και με μεγάλη ευθύνη γιατί μέσα από την εκπαίδευση "παίρνει σάρκα και οστά το μέλλον των κοινωνιών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου