Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Ο μαθητής της Ε' τάξης του σχολείου μας Νικόλας Γεροχρήστος  μας περιγράφει τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του στην Αγγλία.

" Το ότι είχα την ευκαιρία να πάω σε μία ξένη χώρα , πόσο μάλλον στην Αγγλία είναι κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα μουσεία που επισκέφθηκα με την οικογένειά μου και θα ήθελα να σας μιλήσω για αυτά.
Πρώτα από όλα θα μιλήσω για το μουσείο  Φυσικής Ιστορίας ‘National History’ που είχε
κυρίως σκελετούς δεινοσαύρων, διάφορα πετρώματα αλλά και μεγάλα και μικρά βαλσαμωμένα ζώα πχ έναν τεράστιο βαλσαμωμένο κροκόδειλο ή μια φάλαινα σε πραγματικό μέγεθος.
Στην συνέχεια θα μιλήσω για το μουσείο της τεχνολογίας ‘museum of science’ όπου έβλεπες ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία,  όπως ένα από τα πρώτα αεροπλάνα ή μία από τις πρώτες μηχανές τρένου – τα τρένα είναι πολύ δημοφιλή και αγαπητά στην Αγγλία -  μέχρι και ένα πύραυλο από διαστημόπλοιο αλλά και την πρώτη αποστολή του ανθρώπου στο φεγγάρι!
Προσωπικά, το αγαπημένο μου ήτανε μία αίθουσα που είχε μινιατούρες με αεροπλάνα,
καράβια, τρένα κ.α.


Στο τέλος θα σας πω για το Βρετανικό Αρχαιολογικό Μουσείο ‘British archeological museum.

Το κυριότερο είναι το πόσα πολλά ελληνικά εκθέματα  είχε όπως την Καρυάτιδα που λείπει από το δικό μας Μουσείο της Ακρόπολης, μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία και άλλα. Μάλιστα είδα και ένα αγγείο που είχε στο περσινό βιβλίο της Ιστορίας.
 
Αυτά είχα να σας πω για το καταπληκτικό ταξίδι μου στο Λονδίνο.

Εύχομαι όλοι να καταφέρουν να κάνουν ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε ξένη χώρα"

                                                                                                                        Νικόλας Γεροχρήστος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου