Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Την  Τρίτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου, στην οποία συμμετείχαν  εκπαιδευτικοί του Δ. Σ . Λευκών- Κώστου Πάρου και του Γυμνασίου Παροικιάς καθώς και  μαθητές των αντίστοιχων σχολείων . Η επίσκεψη  έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου για δεύτερη χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Συντονίστρια του προγράμματος στις Κυκλάδες είναι η κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, Δ/ντρια ΠΕ Κυκλάδων.


Με την επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων (ενημέρωση με προβολή παρουσίασης, επαφή ,συζήτηση με ηλικιωμένους που κατοικούν στον Κώστο και αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δημιουργία και προσφορά έργων στο Γηροκομείο).
Οι δράσεις αποσκοπούσαν στην ανάδειξη των αξιών  του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ενεργού πολιτειότητας που πραγματεύεται το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».
Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του Δ.Σ. Λευκών-Κώστου τραγούδησαν, συστήθηκαν με θεατρικό τρόπο , γνωρίστηκαν και κουβέντιασαν με τους ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί. Επίσης ήρθαν σε επαφή με την εθελοντική ομάδα που προσφέρει σημαντικό έργο στο Γηροκομείο Πάρου. Οι μαθητές έφτιαξαν  ομαδικές εργασίες για να γεμίσει για να γεμίσει με τα έργα τους, χρώμα κι ελπίδα η αίθουσα εκδηλώσεων  του Γηροκομείου. Οι γονείς ετοίμασαν τα κεράσματα. Με την παρουσία τους γέμισαν χαρά τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας  κ. Καλλίνικος ο έπαρχος Πάρου κ, Κώστας Μπιζάς  ,οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό, εθελοντές και  γονείς των μαθητών.
Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης, την Κατερίνα Παναγάκη που έγραψε το κείμενο  της παρουσίασης, την κ.  Τσούμα που δίδαξε τα τραγούδια, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς  για τη βοήθεια. Ευχαριστούμε τους μαθητές του σχολείου μας για την σοβαρότητα, την αγάπη και  την εξαιρετική τους παρουσία. 

Τι ανέφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες για την επίσκεψη:

  • Ένιωσα χαρά γιατί είδα τους παππούδες και τις γιαγιάδες να γελάνε.(Ηλέκτρα) 
  • Ένιωσα χαρά, στενοχωρήθηκα που τους είδα έτσι, προσπάθησα να είμαι χαρούμενη για να τους κάνω να νιώσουν ωραία.(Χριστίνα)
  • Συγκινήθηκα επειδή μια γιαγιά με φίλησε.(Βασιλική)
  • Όταν τραγουδάγαμε είδα έναν παππού να κλαίει από συγκίνηση.(Νικόλας)
  • Είδα μια γιαγια να κουνιέται με το ρυθμό του τραγουδιού.(Κώστας)
  • Ένιωσα ότι έκανα κάτι καλό. ( Ανδριάνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου