Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ,μια σπουδαία συγγραφέας στην ΠάροΤην Πέμπτη 22 Νοεμβρίου βρέθηκε στην Πάρο η συγγραφέας παιδικής  Λογοτεχνίας Αγγελική Βαρελλά,ύστερα από πρόσκληση των μαθητών της Στ’ τάξης του 1ου Δημ.Σχολείου Παροικιάς. Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημ.Σχολείου Λευκών-Κώστου, καλεσμένοι απο το διευθυντή του 1ου Δημ.Σχολείου κο Μαρινάκη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κι εκείνοι από κοντά  την κα Βαρελλά.
Η κα Βαρελλά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παροικιάς
   Ένα σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο για πρώτη φορά το 1966 και από τότε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος.
Έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το Υπουργείο Παιδείας για τα Αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Μετέφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο χώρο της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Το βιβλίο της "Φιλενάδα, φουντουκιά μου" κέρδισε έναν από τους τρεις επαίνους του Διεθνούς Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας JANUS KORCZAK 1985, στην Πολωνία.
Το βιβλίο που φτάξαμε με αφορμή το δρακοπαραμύθι και η συνέντευξη που πήραμε από τη συγγραφέα.

                                    

                Οι Εντυπώσεις μας από τη συνάντηση με την κα Βαρελλά
  •   Εμένα μου άρεσε που γνώρισα την κα Βαρελλά γιατί έμαθα καινούρια πράγματα και διασκέδασα πολύ.Επίσης έμαθα πως έχει τέσσερα εγγόνια και το Νοέμβριο έγραψε ένα καινούριο βιβλίο.Ήταν η καλύτερη μου μέρα και θα ήθελα να γνωρίσω και άλλους συγγραφείς.
                                                                                  Ναταλία
  •        Εμένα μου άρεσε που γνώρισα την κα Βαρελλά γιατί:Έμαθα πολλά πράγματα γι’ αυτήν, μου άρεσε έτσι όπως τα έλεγε, έμαθα ότι έχει παιδιά,εγγόνια,πόσα βιβλία έγραψε, ποια είναι τα αγαπημένα της και πολλά άλλα.
  •   Διασκέδασα,έκανα ερωτήσεις, της φτιάξαμε και της δώσαμε σαν δώρο  ένα βιβλίο και κάτι γράμματα. Πραγματικά μου άρεσε και θέλω να ξαναβρεθώ μαζί της.Ήταν υπέροχα!Χάρηκα που γνώρισα μια συγγραφέα τόσο καλή και ευγενική!! Ήταν καταπληκτικά!
                                                                                   Ανίσα
  • Χθες πήγαμε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και γνωρίσαμε τη διάσημη συγγραφέα Αγγελική Βαρελλά.Σε αυτή τη συνάντηση μου άρεσαν τα εξής: γνώρισα έναν συγγραφέα,δεν πήγα στο σχολείο, δεν πήρα το λεωφορείο το πρωί και επισκέφτηκα το παλιό μου σχολείο.Όμως μερικά πράγματα δε μου άρεσαν όπως:είδα τους παλιούς μου  συμμαθητές, βαριόμουν και πέρασα μέσα από το Γυμνάσιο.
                                                                                    Γιάννης
  • Η συνάντηση με την κα Βαρελλά μου άρεσε γιατί είχε πολύ χιούμορ και μας έκανε πολλά αστεία.Επίσης μας έδειξε πολλά βιβλία και μας είπε πώς βγαίνουν τα βιβλία μέχρι να φτάσουν στο βιβλιοπωλείο. Μας μίλησε για τα βιβλία και μας είπε πολλές ιστορίες.Έπειτα φτιάξαμε μαζί μια αλφαβήτα για να τη θυμόμαστε στη ζωή μας.Αυτή τη συνάντηση δεν θα την ξεχάσω ποτέ!
                                                                                   Παναγιώτης
  •          Η συνάντηση μου με την κα Βαρελλά ήταν πολύ εντυπωσιακή.Μου άρεσε πολύ που μας μίλησε για τη ζωή της και έμαθα περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία της.
  •      Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν πως σε μια βάπτιση μαζί με τις μπομπονιέρες μοίραζαν και βιβλιαράκια που είχε η ίδια γράψει για τα εγγόνια της που βαπτίζονταν.Η συνάντηση μαζί της θα μου μείνει αξέχαστη.
                                                                                       Στέλλα
  •   Η κα Βαρελλά είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με μεγάλη καλιέργεια και πλούσιο συγγραφικό ταλέντο.Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η επικοινωνία που είχε με μας τα παιδιά.Αν και μεγάλη σε ηλικία την αισθανθήκαμε συνομήλικη και φίλη μας. Κάναμε συζητήσεις, ανταλλάξαμε απόψεις και επιστρέψαμε στο σπίτι μας ενθουσιασμένοι και ψυχικά γεμάτοι.
                                                                                      Χρήστος

   Όσα έγραψαν οι μαθητές για την κα Βαρελλά πραγματικά εξηγούν γιατί είναι τόσο αγαπητή και πολυδιαβασμένη. Ένας άνθρωπος ζεστός,γεμάτος ζωντάνια, κοντά στα παιδιά, που γράφει μόνο για παιδιά γιατι΄"βαριέται τους μεγάλους" όπως η ίδια λέει.

             marialenaki1's  album on Photobucket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου