Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη στο εργαστήριο μιας ζωγράφου!

     Η γνωριμία με διάφορα επαγγέλματα στα εργαστήρια δεξιοτήτων με τίτλο "Πώς διαλέγω επάγγελμα" συνεχίστηκε στη Β' τάξη με μία επίσκεψη στο εργαστήριο της ζωγράφου κυρίας Αγγέλικας Βαξεβανίδου. 



    Έτσι, την Παρασκευή 3 Ιουνίου μεταβήκαμε στο εργαστήριό της, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σχολείο μας. Εκεί περιηγηθήκαμε στον χώρο θαυμάζοντας τα έργα που υπήρχαν τριγύρω με μεγάλη προσοχή και ακούσαμε με ενδιαφέρον όσα μας είπε η κυρία Αγγέλικα για τη δουλειά της:  Γιατί διάλεξε αυτό το επάγγελμα, πώς μπορεί κάποιος να γίνει ζωγράφος, τι την ευχαριστεί σ' αυτό το επάγγελμα αλλά και ποιες θυσίες κάνει, πώς είναι η ζωή ενός ζωγράφου κ.ά. πολλά.

    Ακόμα, μας έδειξε τα εργαλεία της, όπως πινέλα, κάρβουνα, χρώματα σε διάφορες μορφές κλπ, και μας εξήγησε όλη τη διαδικασία για το πώς φτάνει να γίνει ένα έργο, από την αρχική ιδέα ως το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα χάρισε στον καθένα από ένα κάρβουνο ζωγραφικής!


   

    Με τα κάρβουνα στο χέρι επιστρέψαμε στο σχολείο και πειραματιστήκαμε με αυτό το παράξενο υλικό δημιουργώντας τα δικά μας έργα, με τα οποία στήσαμε μια μικρή έκθεση στην αυλή μας:


     

    Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αγγέλικα για τον χρόνο και την υπομονή της και λαχταρούμε να ζωγραφίσουμε μαζί τον επόμενο τοίχο του σχολείου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου