Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Εδώ Πολυτεχνείο

Σαράντα οχτώ χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και εν μέσω δύσκολων συνθηκών που εμπεριέχουν εγκλεισμό και παρόμοιες συνθήκες λόγω πανδημίας, η γιορτή για τη 17 Νοέμβρη, δεν είναι πια η ίδια, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντική και πιο επίκαιρη από ποτέ.


Οι μαθητές του σχολείου μας έμαθαν για το Πολυτεχνείο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες της εποχής, τραγούδια και βιβλία όπως " Η Ντενεκεδούπολη" της Ευγενίας Φακίνου και "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου" του Φίλιππου Μανδηλαρά, που σας προτείνουμε να διαβάσετε.  Στη συνέχεια, οι μαθητές κλήθηκαν να ζωγραφίσουν εμπνευσμένοι τόσο από αυτά που είχαν ακούσει και δει όσο και από την έννοια της ελευθερίας. Έγραψαν επίσης συνθήματα σε χαρτιά, όπως εκείνα που έγραφαν οι φοιτητές στους τοίχους και στα λεωφορεία! 


Έπειτα, οι μαθητές πλησίασαν βιωματικά τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Με αφορμή τον ραδιοφωνικό σταθμό των φοιτητών, έγιναν οι ίδιοι εκφωνητές της δικής τους ραδιοφωνικής εκπομπής - αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο και διηγήθηκαν τα γεγονότα με τα δικά τους λόγια.


Η Β' τάξη παρουσίασε δύο τραγούδια και το βίντεο που έφτιαξε στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου